Waarom stoppen?

Afval- en energiebedrijf AVR heeft stoppen-met-rokentrainingen met beloningen succesvol toegepast. Bekijk hier hun ervaringen.
“De hele tendens in de maatschappij is natuurlijk: het langer doorwerken, het langer gezond voor jezelf kunnen zorgen, zo min mogelijk kosten moeten maken op je gezondheid. Waarom dan niet investeren in de personen waardoor ze langer doorkunnen?" - Deelnemer aan een groepstraining stoppen met roken van afval- en energiebedrijf AVR.
Doe het voor uw medewerkers
Doe het voor uw medewerkers

Meer dan 80% van de mensen die roken wil eigenlijk stoppen, maar vindt dit moeilijk. Ondersteuning van de werkgever en de sociale steun van collega’s kunnen werknemers net dat duwtje in de rug geven dat nodig is om definitief te stoppen met roken.

Werknemers waarderen de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen als zij willen stoppen met roken. Als werkgever toont u dat u de gezondheid van uw medewerkers belangrijk vindt. 

Vergroot de duurzame inzetbaarheid
Vergroot de duurzame inzetbaarheid

Er is binnen organisaties steeds meer aandacht voor duurzame inzetbaarheid van personeel. Uw organisatie investeert vast ook in de gezondheid, veiligheid en vitaliteit van haar medewerkers. Niet-rokende werknemers zijn gezonder, verzuimen minder, zijn langer inzetbaar en zorgen voor een hogere productiviteit.

Stoppen met roken loont
Stoppen met roken loont

Stoppen met roken levert de medewerker veel gezondheidswinst op én bespaart de werkgever geld. Een duidelijke win-win situatie dus.

Samen sta je sterk
Samen sta je sterk

In een groepstraining leren medewerkers hoe zij effectief kunnen stoppen met roken en de bekende valkuilen kunnen vermijden. Samen met collega’s stoppen geeft belangrijke sociale steun en zorgt voor een stok achter de deur. Samen stoppen verhoogt hierdoor het stopsucces.  

Verbeter de werksfeer
Verbeter de werksfeer

Niet-rokers hebben vaak problemen met de rookpauzes van hun collega’s. Het is beter voor de werksfeer als medewerkers samen pauzeren in plaats van apart.