Veel gestelde vragen over belonen

Verticale items
Graphic
Waarom zou ik roken/ongezond gedrag belonen?
Tekst

Je beloont niet de rokers, maar je beloont juist de werknemers die gestopt zijn met roken. Je beloont dus het gezonde gedrag. Beloningen zijn een positieve, wetenschappelijk onderbouwde manier om de effectiviteit van een groepstraining voor werknemers een extra ‘boost’ te geven. Het levert de werkgever veel op als werknemers stoppen met roken, namelijk gezondere werknemers en minder productiviteitsverlies en ziekteverzuim. Roken kost de werkgever ongeveer €5.200 per werknemer per jaar door verlies aan productiviteit vanwege absenteïsme (€760), presenteïsme (€612) en rookpauzes (€3.825).

Graphic
Welke omvang moeten de beloningen hebben?
Tekst

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat gespreide beloningen van in totaal €350 effectief zijn. (na afronding van de training €50, na 3 maanden €50, na 6 maanden €50 en na 12 maanden €200). De volgende zaken zijn belangrijk: 1) beloon in een vorm die jouw werknemers waarderen; 2) beloon herhaaldelijk, dus op meerdere momenten (bijvoorbeeld na afloop van de training, na een aantal maanden en na een jaar), en; 3) beloon op een directe manier (de beloning moet iets “extra’s” zijn dat gekoppeld kan worden aan het eigen gedrag).

Graphic
Wat vinden niet-rokende collega's van belonen?
Tekst

Het idee van belonen kan in eerste instantie even wennen zijn. Echter, ook niet-rokers hebben er voordeel bij als collega’s stoppen met roken. Ze hoeven geen werk meer over te nemen van collega’s tijdens rookpauzes of vanwege door roken veroorzaakt ziekteverzuim. Ook worden werknemers niet meer blootgesteld aan (de stank van) tabaksrook. De ervaring heeft geleerd dat niet-rokende werknemers positief reageren als hun collega’s stoppen met roken, en dat zij hen hierbij actief aanmoedigen en steunen.

Graphic
Hoe controleer ik of werknemers echt zijn gestopt met roken?
Tekst

Je kunt dit eenvoudig controleren door middel van een ‘blaastest’ met een Smokerlyzer CO-meter. Het behalen van een goede score op de blaastest wordt door werknemers als zeer motiverend ervaren om gestopt te blijven. Je kunt er ook op vertrouwen dat werknemers eerlijk zijn over hun rookgedrag en je merkt dit waarschijnlijk zelf op de werkvloer.

Graphic
Wie vergoedt de beloningen?
Tekst

De werkgever vergoedt de beloningen. Dit kan je snel terugverdienen doordat niet-rokende medewerkers minder vaak ziek zijn.